Dutch Ebooks

Get Arnhem (Dutch Edition) PDF

By John Nichol,Tony Rennell,Gert-Jan van den Berg

ISBN-10: 9022562824

ISBN-13: 9789022562826

September 1944. Operatie industry ­Garden, een roekeloos plan om de ­oorlog te beëindigen en de Duitsers een gevoelige slag toe te brengen, gaat van begin. En gaat vrijwel meteen spectaculair mis. Arnhem vertelt het verhaal van die slag, gezien door de ogen van de soldaten die er­­bij waren. Bekende namen als John Frost, generaal Frederick `Boy Browning en generaal Urquhart komen voorbij, maar de meeste aandacht gaat uit naar onbekende mensen; geallieerden, ­Duitsers en vooral Nederlanders, die in een zware strijd een moed en doorzettingsvermogen toonden die niet onderdoet voor de meest doorgewinterde soldaten. Daardoor is de Slag om Arnhem in de loop der jaren uitgegroeid tot een enorme inspiratiebron voor militairen.

Show description

Read or Download Arnhem (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Ian Kershaw,Tiny Mulder,George Pape's Keerpunten (Scala) (Dutch Edition) PDF

Duitsland, Italië, Japan, Engeland, de Verenigde Staten en Rusland. Dit waren de zes grootmachten aan het start van de Tweede Wereldoorlog, die in anderhalf jaar tijd tien grote beslissingen namen. Deze beslissingen zijn niet alleen bepalend geweest voor het verloop van deze oorlog, maar ook voor het lot van miljoenen mensen.

Download PDF by Jacques Vriens,Annet Schaap: Groep zeven slaat terug (Dutch Edition)

Lekker lezen dankzij PrismaDyslexieDit booklet uit de serie PrismaDyslexie bevat het lettertype Dyslexie. De letters van dit lettertype zijn zodanig aangepast dat dyslectici minder moeite hebben ze van elkaar te onderscheiden, waardoor er minder leesfouten gemaakt worden en het lezen gemakkelijker wordt.

Download e-book for iPad: Met de kennis van toen (Dutch Edition) by Rutger Bregman

Het verleden staat voortdurend in het middelpunt van onze belangstelling en de aandacht ervoor lijkt almaar toe te nemen. Toch weten we weinig van vroeger. Er zijn zelfs historici die beweren dat je van de geschiedenis niet eens kunt leren. Maar tegelijkertijd spannen politici, columnisten en andere profeten het verleden steeds weer voor hun karretje.

Martin Hendriksma,Ad van den Kieboom's Lutine (Dutch Edition) PDF

Het Engelse fregat Lutine verging in 1799 tussen Terschelling en Vlieland. Aan boord waren duizenden kilo’s goud en zilver die vanuit Londen naar Hamburg werden verscheept, om de economie aldaar van de ondergang te redden. Ondanks de vele zoektochten ligt er nog steeds goud op de bodem van de Noordzee.

Extra info for Arnhem (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Arnhem (Dutch Edition) by John Nichol,Tony Rennell,Gert-Jan van den Berg


by Kenneth
4.2

Rated 4.15 of 5 – based on 37 votes